Cursussen en workshops

Foerageren naar eetbare wilde planten

Samen met Nathalie Hermans (De Kruidenmin), herborist van het Kruidenkenniscentrum, gaan we wildplukken met hedendaagse blik en oog voor de traditie van de kloosters. Op zoek naar wilde kruiden en groenten die boordevol smaak, aansterkende vitaminen, mineralen en gezonde stoffen zitten. Wil je weten hoe je met respect voor de natuur plukt, wandel dan mee door de wondere wereld van het hedendaagse wildplukken. Want wildplukken doe je niet in het wilde weg.

In deze lessenreeks leer je eetbare wilde kruiden en groenten herkennen, krijg je tips en tricks, verneem je meer over wetenschap en weetjes en maken we een aantal bereidingen met wat de natuur ons te bieden heeft. Mysterie en verleden komen af en toe om de hoek kijken.

Na deze reeks kan je zelf verder op pad. Respect voor de natuur en voor elkaar, gezelligheid en ontspanning primeren. Voor de volledige reeks betaalt u 224 euro

Inbegrepen in de lessen: toegang tot filmpjes om planten te herkennen, foto’s van planten in Powerpoint, recepten, proeverijen, zelfgemaakte bereidingen, Lavendelhoeve.

Voorinschrijving: Vorig jaar waren de reeksen dadelijk volzet dus aarzel niet om je per mail al in te schrijven. Begin maart krijg je dan een betalingsuitnodiging en is je inschrijving definitief.

Waar: Voor alle lessen: afspraakplaats is de Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt

In juni krijgen we de unieke kans om de les te laten doorgaan in de mooie Lavendelhoeve in Stokrooie, de Provence van Limburg. Daar dompelen we ons onder in de rustgevende geuren en unieke smaken.

Planning

We komen 5 keer bij elkaar: op woensdag 20 april 2022, op woensdag 25 mei 2022, op woensdag 15 juni 2022, op woensdag 14 spetember 2022 en op woensdag 12 oktober 2022.

De lessen gaan door van 13 uur tot 16.30 uur (hou er rekening mee dat de lessen soms een half uurtje kunnen uitlopen)

Je kan steeds contact opnemen met  dekruidenmin@telenet.be of de website www.dekruidenmin.be raadplegen voor meer informatie.

Cursus aromatherapie

Rita Van Parys, apotheker, aromatoloog, Clinical Aromatherapist (UK) heeft een passie voor natuurlijke geneeswijzen en in het bijzonder voor aromatherapie. Kennis hierover vergaren en deze doorgeven ziet zij als haar missie. Essentiële oliën zijn nl zeer complex en krachtig wat maakt dat ze op een juiste manier moeten gebruikt worden voor een maximale doeltreffendheid en optimale veiligheid. Aromatherapie is alles behalve zweverig, het is een heuse wetenschap die in volle ontwikkeling is. Vandaar ons initiatief om rond dit thema een basiscursus te organiseren!

Stap voor stap maakt Rita ons wegwijs in deze wetenschap. Ze deelt haar theoretische kennis tijdens de 2 basislessen en vertaalt ook de wetenschap in de praktijk tijdens de vervolglessen. Dus na het volgen van onze 2-daagse basiscursus kan je instappen op verschillende themadagen. Mogelijke thema’s hiervoor zijn: Gebruik van etherische oliën tijdens zwangerschap en borstvoeding’; ‘Gebruik van etherische oliën voor psychisch welzijn’ en ‘Gebruik van etherische oliën bij kinderen’. Dit zijn lessen met vooral de praktische toepassingen van de essentiële oliën.

Nog niet gepland in 2022